Excursie de 5 zile
Hotel Plutitor Anda - Zona Caraorman

Durata

4 nopți

Capacitate

18 persoane

Cost

de la 2050 lei

Despre Traseu

   Caraorman, o așezare pitorească și izolată, se află în partea sudică a Deltei Dunării, în imediata apropiere a Grindului Caraorman. Această zonă se distinge prin combinația unică de peisaje naturale și biodiversitate abundentă, oferind un cadru spectaculos pentru iubitorii de natură și aventură. Caraorman este un loc unde se poate trăi o experiență autentică, plină de frumusețe, în inima uneia dintre cele mai sălbatice și impresionante regiuni ale României.

Unul dintre cele mai remarcabile obiective turistice din Caraorman și împrejurimi este Pădurea Letea, o zonă protejată și una dintre cele mai vechi rezervații naturale din țară. Pădurea Letea este renumită pentru diversitatea sa floristică și faunistică, precum și pentru formațiunile specifice de nisip și dune stabilizate de vegetație. În această pădure, unică prin compoziția sa, vizitatorii pot întâlni stejari seculari, liane și specii rare de orhidee. Fauna este de asemenea bogată, incluzând cai sălbatici, varietăți exotice de păsări și numeroase reptile.

În Caraorman, vizitatorii pot savura plimbări cu barca prin canalele sălbatice, observarea păsărilor, pescuitul și fotografierea peisajelor uluitoare. În plus, turiștii au posibilitatea de a interacționa cu localnicii, care își duc viața într-un mod simplu și tradițional, în perfectă armonie cu natura și resursele generoase ale Deltei Dunării.

Astfel, Caraorman oferă o experiență de neuitat, combinând frumusețea naturală cu cultura și tradițiile locale, într-un cadru idilic, aproape neatins de modernitate.

Locatie

Locul de plecare

Punctul de start și final al călătoriei noastre este Portul Tulcea. Aici se va face îmbarcarea și debarcarea, asigurându-ne astfel că experiența dumneavoastră este cât mai fluidă și confortabilă.

Flexibilitate

Modifica traseul

Grupul are libertatea de a stabili propriile date pentru plecare și sosire. În plus, oferim și posibilitatea personalizării programului în funcție de cerințele specifice ale grupului.

 

Punctualitate

Timp de imbarcare

Imbarcarea începe cu 30 de minute înainte de ora stabilită pentru plecare. Acest lucru ne asigură că toate pregătirile sunt finalizate în timp util și că vom putea pleca la ora programată. 

Ziua 1

   Aventura ta în Delta Dunării începe în momentul în care pășești la bordul navei noastre. Echipa noastră prietenoasă și profesionistă te va întâmpina, informându-te despre programul și traseul pe care urmează să îl parcurgi. Apoi, vei fi condus către confortabilele camere de cazare, unde te vei putea relaxa pe parcursul călătoriei.

Odată ce ești familiarizat cu regulile de la bord, nava va lăsa în urmă portul Tulcea și se va îndrepta spre localitatea Caraorman. Drumul va dura aproximativ 6 ore, timp în care te vei putea bucura de numeroase activități. Pe terasa navei, poți face plajă, admirând peisajul spectaculos al Deltei și observând varietatea de păsări care populează zona. De asemenea, te poți relaxa savurând o băutură rece alături de ceilalți pasageri, creând legături și împărtășind experiențe.

După ce nava acostează în Caraorman, vei servi masa de seară într-o atmosferă plăcută și liniștită. În această locație, vei petrece noaptea, pregătindu-te pentru noi aventuri și descoperiri în zilele următoare. Restul serii îți poate fi dedicat distracției, muzicii și dansului sau pur și simplu relaxării în liniște, bucurându-te de frumusețea naturii înconjurate.

Ziua 2

   Dimineața, după ce savurați un mic dejun delicios, veți petrece prima parte a zilei explorând fascinanta regiune Caraorman. Plimbarea va dura aproximativ 4 ore și te va purta prin locuri memorabile.

Localitatea Caraorman se află între brațul Sulina și brațul Sfântul Gheorghe, pe grindul Caraorman. Satul poartă amintirea comunismului, cu ruinele unui fost combinat de sticlă care urma să devină cel mai mare din Europa. Cu toate acestea, împrejurimile satului creează o atmosferă de contrast între oază și deșert, cu dune de nisip înconjurate de apă și verdeață. Dunele de nisip din apropiere sunt unice în România, depășind adesea 7 metri înălțime. Un alt punct de interes este Pădurea Caraorman, declarată monument al naturii în 1940.

După vizita în această zonă spectaculoasă, te vei întoarce la bordul navei pentru a servi masa de prânz. Dacă dorești să continui aventura în natură, se va organiza o plimbare cu bărcile cu motor. Această excursie va dura circa 5 ore și va include Lacul Puiuleț, Lacul Lumina, Lacul Roșu și Lacul Puiu. Zona este iubită de pescari, datorită multitudinii de specii de pește care trăiesc aici.

Lacurile Puiuleț și Lumina sunt două lacuri adânci și întinse, unde vei putea observa cea mai largă dezvoltare a plaurului. Acest fenomen îți permite să admiri animalele care trăiesc pe plauri, precum porcul mistreț, vulpea, nurca, lutra, bizamul sau câinele enot.

După întoarcerea la navă, aceasta se va îndrepta spre vecinătatea Lacului Iacob, unde vei servi masa de seară. Seara se va încheia în acest loc pitoresc cu un program distractiv și relaxant, adaptat preferințelor tale.

Ziua 3

   După ce savurați un mic dejun delicios, veți petrece prima parte a zilei într-o plimbare captivantă cu barca. Această aventură va dura aproximativ 3 ore și va include Lacul Cuibul cu Lebede, Lacul Isac și Lacul Isaccel.

Lacul Cuibul cu Lebede, cunoscut și sub numele de Lacul Cuibida, este recunoscut pentru impresionanta populație de lebede ce își fac apariția pe apele lui. După ce admirați aceste minunate păsări, veți reveni la navă pentru a servi masa de prânz.

Nava se va îndrepta apoi spre Canalul Dunărea Veche, punctul de plecare pentru o plimbare de aproximativ 6 ore prin lacuri. Pe parcursul călătoriei, veți descoperi Lacul Bogdaproste, Lacul Trei Iezere, Lacul Babina, Lacul Merhei și Lacul Matița. În cele din urmă, veți naviga pe Canalul Stipoc pentru a vizita Mânăstirea Batag, înainte de a vă îndrepta spre localitatea Mila 23, unde veți lua cina la bordul navei.

Lacul Bogdaproste, primul pe lista, este renumit pentru pescuitul la știucă și reprezintă o destinație populară pentru fotografiile de păsări. Lacul Trei Iezere, situat în apropiere de Bogdaproste, este conectat prin intermediul unui canal. Ambele lacuri găzduiesc o vegetație submersă bogată și nuferi albi în timpul verii, fiind locul ideal pentru a observa lebede, cormorani, egrete și multe alte specii de păsări.

Punctul culminant al acestei plimbări îl reprezintă Mânăstirea Batag, cunoscută și sub numele de Mânăstirea Stipoc sau Schitul Sfântul Atanasie. Aceasta este singura mânăstire din Delta Dunării și adăpostește o comunitate de călugări. Locul pare o oază de refugiu în mijlocul sălbăticiei, oferind o experiență unică și memorabilă în inima Deltei Dunării.

Ziua 4

   După ce savurați un mic dejun delicios dimineața, aveți opțiunea de a participa la o plimbare fascinantă prin localitatea Mila 23 și prin lacurile Ligheanca, Văcarul, Furtuna și Băclăneștii Mari. Această călătorie va dura aproximativ 4 ore și vă va oferi ocazia să descoperiți minunatele peisaje ale Deltei Dunării.

Lacurile Ligheanca și Văcarul sunt recunoscute pentru apele lor mici, dar extrem de limpezi, precum și pentru impresionantele colonii de pelicani și lebede care populează zona. Pe de altă parte, Lacul Furtuna adăpostește un peisaj mirific, specific ținutului deltaic.

Aventura se va încheia pe Lacul Băclăneștii Mari, unde veți reveni la bordul navei pentru a servi masa de prânz. Nava se va îndrepta apoi spre Lacul Nebunul, o deplasare care va dura aproximativ 2 ore. În acest timp, poți opta pentru o nouă plimbare în timp ce nava continuă să navigheze spre Lacul Cotețe.

Plimbarea va începe în apropierea Lacului Nebunul și te va purta prin Lacul Alb, Lacul Meșterul și Lacul Tătarul, culminând cu sosirea pe Lacul Cotețe. Aici, nava te va aștepta pentru a servi masa de seară într-un cadru idilic.

După cină, vei petrece restul serii în preajma Lacului Cotețe. Fiind ultima seară a călătoriei, poți sărbători experiența trăită în Delta Dunării cu o petrecere de rămas-bun, organizată în funcție de preferințele tale și ale celorlalți pasageri. Astfel, veți rememora momentele frumoase petrecute în această aventură inedită.

Ziua 5

   După ce savurați un mic dejun delicios dimineața, nava se va îndrepta spre Tulcea pe Canalul 36. Acest traseu vă va purta într-o călătorie de aproximativ 4-5 ore, timp în care vei putea admira ultimele peisaje ale Deltei Dunării.

Dacă dorești să explorezi și mai mult, există opțiunea unei plimbări suplimentare pe Lacurile Cotețe, Purcelul și Carasul. Apoi, vei naviga pe Canalul Trofilca și te vei întoarce la bordul navei care te va aștepta pe Canalul 36. Această excursie opțională va dura aproximativ 2 ore.

Aventura ta în Delta Dunării se va încheia odată ce vei ajunge în portul Tulcea. Reține că traseul descris este orientativ și poate fi modificat în funcție de preferințele tale. De asemenea, dacă ești pasionat de pescuit, putem organiza partide de pescuit pentru tine și ceilalți pasageri. Astfel, vei avea ocazia să trăiești experiențe memorabile în acest paradis natural, înainte de a reveni la viața cotidiană.

Tarifele Excursiilor noastre

Tarifele excursiei sunt concepute pentru a oferi o experiență valoroasă și accesibilă, asigurând în același timp acoperirea tuturor costurilor. Ele sunt calculate pe persoană, pentru întregul sejur,  iar acestea nu includ TVA-ul.  De asemenea, vă oferim flexibilitatea de a plăti pentru serviciile turistice prin intermediul tichetelor de vacanță, precum Edenred, Cheque Vacances sau Sodexo.

Nr. Pers.

2 nopti

3 nopti

4 nopti

5 nopti

6 nopti

7 nopti

18

1200 lei

1550 lei

2050 lei

2580 lei

3100 lei

16

1350 lei

1750 lei

2350 lei

2900 lei

3400 lei

14

1550 lei

2000 lei

2650 lei

3300 lei

3900 lei

12

1800 lei

2350 lei

3100 lei

3850 lei

4500 lei

Nr. Pers.

2 nopti

3 nopti

4 nopti

5 nopti

6 nopti

7 nopti

18

1200 lei

1550 lei

2050 lei

2580 lei

3100 lei

3100 lei

16

1350 lei

1750 lei

2350 lei

2900 lei

3400 lei

3400 lei

14

1550 lei

2000 lei

2650 lei

3300 lei

3900 lei

3900 lei

12

1800 lei

2350 lei

3100 lei

3850 lei

4500 lei

4500 lei

Numar
Nopti

2

3

4

5

6

7

18
pers.

1250 lei

1350 lei

2050 lei

2580 lei

3100 lei

3100 lei

16
pers.

1350 lei

1750 lei

2350 lei

2900 lei

3400 lei

3400 lei

14
pers.

1550 lei

2000 lei

2650 lei

3300 lei

3900 lei

4500 lei

12
pers.

1800 lei

2350 lei

3100 lei

3850 lei

4500 lei

4500

Servicii Incluse & Servicii Contra Cost

Mentiuni

Acest traseu este conceput pentru a fi accesibil atât grupurilor mari, cât și turiștilor individuali, cu condiția formării unui grup de 18 persoane pentru a garanta plecarea. Dacă un singur grup dorește să se înscrie pentru acest traseu, va trebui să suporte costul echivalent cu cel pentru numărul minim de participanți.
Grupurile au libertatea de a-și stabili propriile date de plecare și sosire, iar programul poate fi personalizat în funcție de nevoile specifice ale fiecărui grup.
Prețurile sunt afișate pe persoană, pentru întreaga durată a sejurului, în lei și nu includ TVA-ul. De asemenea, puteți opta să plătiți pentru serviciile turistice cu tichete de vacanță, precum Edenred, Cheque Vacances sau Sodexo.

 

Harta traseului