Excursie de 5 zile
Hotel Plutitor Anda - Traseu Sfantu Gheorghe

Durata

4 nopți

Capacitate

18 persoane

Cost

de la 2050 lei

Despre Traseu

   Bucla Uzlina, situată în inima Deltei Dunării, este o zonă de o frumusețe rară și de un farmec aparte, fiind unul dintre cele mai pitorești și captivante trasee pe care le poate oferi această regiune unică în Europa. Parcurgerea acestei bucle reprezintă o veritabilă incursiune în sălbăticie, oferind vizitatorilor o experiență memorabilă unde pot admira peisaje răpitoare, explorează canale înguste și se pot bucura de bogăția faunei și florei specifice acestui ecosistem complex și fascinant.

Traseul Bucla Uzlina își are punctul de plecare în localitatea Murighiol. De aici, vizitatorii au oportunitatea de a naviga prin numeroase canale și lacuri, precum Canalul Uzlina, Lacul Isac și Lacul Uzlina. Aceste ape calme și cristaline adăpostesc o diversitate impresionantă de specii de pești, păsări și animale sălbatice, oferind astfel ocazii excelente pentru observarea biodiversității, pescuit sau fotografiere. Înconjurată de stufărișuri luxuriante și păduri de sălcii, Bucla Uzlina este un sanctuar al liniștii și un loc ideal pentru relaxare și contemplarea splendoarei naturii.

Dar Bucla Uzlina nu este doar un loc al frumuseții naturale, ci și un spațiu unde tradițiile umane se împletesc cu ritmurile naturii. Aici, vizitatorii au ocazia să descopere așezări tradiționale, unde comunitățile pescărești și lipovenești își duc viața în perfectă armonie cu mediul înconjurător. Este o șansă unică de a întâlni oameni care trăiesc după ritmurile naturii, de a se familiariza cu tradițiile și stilul de viață autentic al locuitorilor Deltei Dunării.

În concluzie, Bucla Uzlina este un loc unde natura și omul conviețuiesc într-un echilibru armonios, oferind vizitatorilor o experiență autentică și de neuitat în mijlocul uneia dintre cele mai frumoase și sălbatice zone din România.

Locatie

Locul de plecare

Punctul de start și final al călătoriei noastre este Portul Tulcea. Aici se va face îmbarcarea și debarcarea, asigurându-ne astfel că experiența dumneavoastră este cât mai fluidă și confortabilă.

Flexibilitate

Modifica traseul

Grupul are libertatea de a stabili propriile date pentru plecare și sosire. În plus, oferim și posibilitatea personalizării programului în funcție de cerințele specifice ale grupului.

 

Punctualitate

Timp de imbarcare

Imbarcarea începe cu 30 de minute înainte de ora stabilită pentru plecare. Acest lucru ne asigură că toate pregătirile sunt finalizate în timp util și că vom putea pleca la ora programată. 

Ziua 1

   Aventura ta în Delta Dunării începe în momentul în care pășești la bordul navei noastre. Aici, echipa noastră prietenoasă și profesionistă te va întâmpina, informându-te despre programul și traseul pe care urmează să îl parcurgi. Apoi, vei fi condus către confortabilele camere de cazare, unde te vei putea relaxa pe parcursul călătoriei.

Odată ce ești familiarizat cu regulile de la bord, nava va lăsa în urmă portul Tulcea și se va îndrepta spre localitatea Uzlina. În timp ce te bucuri de masa servită la bord, vei avea ocazia să admiri frumusețea Deltei. La Canalul Litcov, te vei îmbarca într-o plimbare cu barca, în timp ce nava își continuă drumul spre destinație.

Plimbarea cu barca va dura aproximativ 5 ore, timp în care vei explora lacurile Rotund, Rădăcinos, Gorgova, Potcoava, Gorgovăț, Isac și, în final, Lacul Uzlina. Pe parcursul acestei călătorii, vei avea oportunitatea să descoperi peisaje spectaculoase și să te conectezi cu natura înconjurătoare. Excursia te va purta până în apropierea localității Uzlina, unde te vei reîntâlni cu nava.

După ce te reîmbarci, vei servi masa de seară și vei petrece restul serii după bunul plac, alături de ceilalți pasageri. Poți alege să dansezi pe ritmurile muzicii, să socializezi sau să te bucuri de alte activități oferite la bord. Nava va înnopta în apropiere de Uzlina, pregătindu-te pentru noi aventuri în zilele următoare.

Ziua 2

   Dimineața, odată ce savurați un delicios mic dejun, te invităm să te îmbarci într-o plimbare cu barca de aproximativ 6 ore, care te va purta prin canalele Deltei Dunării, bogate în păsări și vegetație luxuriantă. Pe parcursul acestei călătorii, vei avea ocazia să explorezi Lacul Gorgoșel și Lacul Taranova, două dintre cele mai pitorești locuri din deltă.

Aventura ta se va încheia pe Canalul Perivolovca, unde te vei reîntâlni cu nava în zona numită Bucla Perivolovca. După ce te reîmbarci, vei servi masa de prânz în timp ce nava se deplasează spre gura Lacului Erenciuc.

Înainte de lăsarea serii, poți alege să participi la o plimbare opțională pe Lacul Erenciuc, pentru a te bucura de frumusețea și liniștea apelor sale. La întoarcere, vei servi masa de seară la bordul navei și vei petrece noaptea în acest loc minunat, pregătindu-te pentru noi aventuri în zilele următoare.

Ziua 3

   În dimineața următoare, după ce savurezi un mic dejun delicios și revigorant, te vei pregăti pentru o nouă aventură captivantă în Delta Dunării. Te invităm să te alături unei plimbări cu barca spre pitorescul sat Caraorman, aflat în inima Deltei.

Pe drumul spre Caraorman, vei avea ocazia să explorezi Lacul Puiuleț și Lacul Lumina, două întinderi de apă adânci și vaste, cunoscute pentru bogăția faunei sălbatice și a vegetației specifice zonei. Aici vei putea observa numeroase specii de păsări exotice, precum pelicani, egrete sau lebede, precum și alte animale care populează această regiune unică.

Caraorman este situat între două dintre cele mai importante brațe ale Dunării – Sulina și Sfântul Gheorghe – și se distinge prin dunele sale de nisip impresionante și pădurea sa seculară, declarată monument al naturii. Odată ajuns în acest loc fascinant, vei putea explora dunele de nisip, care cresc adesea până la 7 metri înălțime și oferă o panoramă spectaculoasă asupra Deltei. În plus, vei putea străbate potecile din Pădurea Caraorman, unde vei descoperi o lume de basm, în care copacii bătrâni se împletesc cu liane și plante într-o simfonie de verde.

După ce te vei îmbogăți cu amintiri și imagini spectaculoase din acest colț de rai, te vei întoarce la bordul navei pentru a servi o cină delicioasă, pregătită special pentru tine și ceilalți pasageri. Restul serii îl vei putea petrece după bunul plac, alegând să te distrezi la o petrecere cu muzică și dans sau să te relaxezi pe puntea navei, admirând cerul înstelat și ascultând susurul apei.

Nava va înnopta în această locație de vis, iar tu te vei pregăti pentru noi aventuri fascinante în zilele următoare, explorând comorile ascunse ale Deltei Dunării.

Ziua 4

   Dimineața, după ce savurați un mic dejun delicios, vă veți îndrepta spre localitatea Sfântu Gheorghe, unde vă așteaptă o zi plină de explorare și relaxare. Aici veți avea ocazia să vă bucurați de o plimbare la Insula Sahalin, să vă relaxați pe plajă sau să descoperiți frumusețile satului și ale împrejurimilor sale.

Sfântu Gheorghe este un sat tradițional de pescari, situat pe cel mai vechi braț al Dunării – Brațul Sfântu Gheorghe. Zona este recunoscută pentru diversitatea mare de specii de păsări care o populează. O simplă plimbare prin sat vă va dezvălui o priveliște liniștitoare, presărată cu numeroase exemplare de păsări de țărm și de apă dulce sau sărată. Cele mai bune momente pentru a admira aceste înaripate minunate sunt diminețile, când păsările sunt mai aproape de malurile Dunării.

Insula Sahalin se află la vărsarea Dunării în Marea Neagră și este considerată un loc în care se formează o deltă secundară. Turul insulei este, fără îndoială, una dintre cele mai spectaculoase experiențe pe care le puteți trăi în Sfântu Gheorghe. Aici, formarea Deltei continuă prin alte trei mini-brațe, oferindu-vă ocazia să observați etapele de formare a unei Delte la fața locului.

Insula Sahalin este, de asemenea, o zonă foarte importantă pentru migrația, cuibăritul și hrana a numeroase specii de păsări deltaice. Aici se găsesc cele mai mari colonii de chire de mare și pelicani creți, fiind principala zonă de cuibărit, hrănire și iernare a acestor specii. Pe insulă au fost recenzate 229 de specii de păsări, iar în apele sale trăiesc pești rari, sturioni și plante rare, cum ar fi varza de mare și canarul bălții.

Grindul Sărăturile, situat la vărsarea brațului Sfântu Gheorghe în mare, formează cea mai lată plajă din țară. Plaja este apreciată de turiști pentru nisipul fin, cadrul liniștit și sălbatic. Aceasta se află la aproximativ 3 km de localitate și se poate ajunge pe jos în 15-20 minute.

Sfântu Gheorghe este singura localitate din Delta Dunării unde se pot vedea cu ochiul liber atât Dunărea, cât și Marea Neagră laolaltă. După o zi plină de aventură și descoperiri, veți înnopta în acest loc pitoresc, pregătindu-vă pentru următoarea zi de explorare.

Ziua 5

   În ultima zi a călătoriei tale, vei avea ocazia să te bucuri de prezența celor dragi în timp ce nava se îndreaptă spre Tulcea. Acest drum, care va dura aproximativ 7 ore, îți va oferi prilejul de a admira pentru ultima dată splendorile Deltei Dunării și de a rememora momentele frumoase petrecute în această aventură.

Așadar, relaxează-te pe puntea navei, împărtășește amintiri și povești cu ceilalți pasageri și lasă-te purtat de valurile apelor în timp ce te pregătești să revii la realitate. Odată ce vei ajunge în portul Tulcea, vacanța ta se va încheia, dar amintirile și experiențele trăite vor rămâne cu tine pentru totdeauna.

Tarifele Excursiilor noastre

Tarifele excursiei sunt concepute pentru a oferi o experiență valoroasă și accesibilă, asigurând în același timp acoperirea tuturor costurilor. Ele sunt calculate pe persoană, pentru întregul sejur,  iar acestea nu includ TVA-ul.  De asemenea, vă oferim flexibilitatea de a plăti pentru serviciile turistice prin intermediul tichetelor de vacanță, precum Edenred, Cheque Vacances sau Sodexo.

Nr. Pers.

2 nopti

3 nopti

4 nopti

5 nopti

6 nopti

7 nopti

18

1200 lei

1550 lei

2050 lei

2580 lei

3100 lei

16

1350 lei

1750 lei

2350 lei

2900 lei

3400 lei

14

1550 lei

2000 lei

2650 lei

3300 lei