Excursie de 7 zile in Delta Dunarii

Sulina - Canalul Magearu - Canalul Eracle

Durata

7 zile

Capacitate maxima

36 persoane

Cost

de la 1350 lei

Despre Traseu

Canalele Magearu și Eracle reprezintă două dintre cele mai remarcabile cursuri de apă din regiune. Acestea sunt cunoscute nu doar pentru frumusețea lor naturală, dar și pentru importanța lor ecologică și istorică.

Canalul Magearu, cu o lungime considerabilă, serpuiește printr-o diversitate impresionantă de peisaje. De la zone împădurite până la câmpii largi, acest canal oferă o priveliște care este în același timp liniștitoare și captivantă. Pe parcursul anilor, a devenit un habitat vital pentru o varietate de specii de floră și faună, contribuind astfel la biodiversitatea regiunii.

Pe de altă parte, Canalul Eracle se distinge prin bogăția sa istorică. Legende locale spun că a fost folosit de-a lungul secolelor ca rută de transport și comerț, iar unele vestigii arheologice găsite în zonă par să confirme aceste povești. Astăzi, Eracle este un loc popular pentru excursii cu barca sau canoe, oferind vizitatorilor ocazia de a experimenta un pic din trecutul său fascinant.

În ciuda diferențelor lor, canalele Magearu și Eracle au un lucru în comun: ambele sunt mărturii vii ale legăturii strânse dintre om și natură, și ambele ne reamintesc de importanța conservării acestor minunate resurse naturale pentru generațiile viitoare.

Locatie

Locul de plecare

Punctul de start și final al călătoriei noastre este Portul Tulcea. Aici se va face îmbarcarea și debarcarea, asigurându-ne astfel că experiența dumneavoastră este cât mai fluidă și confortabilă.

Flexibilitate

Modifica traseul

Grupul are libertatea de a stabili propriile date pentru plecare și sosire. În plus, oferim și posibilitatea personalizării programului în funcție de cerințele specifice ale grupului.

 

Punctualitate

Timp de imbarcare

Imbarcarea începe cu 30 de minute înainte de ora stabilită pentru plecare. Acest lucru ne asigură că toate pregătirile sunt finalizate în timp util și că vom putea pleca la ora programată. 

Ziua 1

Aventura voastră în Delta Dunării începe în momentul în care urcați la bordul confortabilei noastre nave. Veți fi întâmpinați de personalul amabil și profesionist, care vă va oferi informații detaliate despre programul și itinerariul călătoriei. Ulterior, veți fi conduși către camerele de cazare, unde vă veți bucura de un somn odihnitor pe parcursul excursiei.

Odată ce sunteți familiarizați cu regulile de la bord și cu facilitățile oferite, nava va părăsi Portul Tulcea, îndreptându-se spre localitatea Sulina. În timp ce navigați spre destinație, veți servi masa într-un cadru plăcut, admirând peisajul și păsările Deltei Dunării. Drumul de la Tulcea la Sulina va dura aproximativ 8 ore, perioadă în care vă puteți relaxa pe terasa navei, savurând o băutură răcoritoare și interacționând cu ceilalți membri ai grupului.

Odată ce nava acostează în Sulina, veți servi masa de seară și veți petrece noaptea în acest loc pitoresc. După cină, vă încurajăm să profitați de serile calde și să explorați orașul Sulina într-o plimbare nocturnă, cunoscând astfel farmecul și istoria acestei localități înconjurate de apele Deltei Dunării.

Ziua 2

Dimineața, după ce savurați un mic dejun delicios, veți petrece prima parte a zilei explorând fascinantul oraș Sulina. Acest important port fluvio-maritim se află în partea de est a Deltei Dunării, pe țărmul de vest al Mării Negre. Cu o altitudine de doar 3,5 metri, Sulina este situat la cel mai redus nivel din România, chiar la gura de vărsare a brațului Sulina în Marea Neagră.

În timpul vizitei, veți descoperi câteva dintre cele mai remarcabile atracții ale orașului, cum ar fi cimitirul vechi, Farul Vechi (un monument istoric construit în 1878, care emite o lumină albă, fixă, vizibilă în nopțile senine pe o rază de 36 km) și Farul Nou (o construcție modernă de 59 m înălțime, ridicată în 1982). De asemenea, nu trebuie să ratați Palatul Comisiei Europene a Dunării, un monument de arhitectură laică construit în 1860 în stil neoclasic.

Dacă doriți să vă relaxați și să vă bucurați de soare, puteți opta pentru o sesiune de plajă pe țărmul Mării Negre. Aici, veți găsi o plajă cu nisip fin, lată de aproximativ 100 m și lungă de circa 4,2 km, dotată cu grupuri sanitare și dușuri și situată la doar 2 km depărtare de oraș.

După ce vă întoarceți la bordul navei, veți servi masa de prânz în timp ce nava se îndreaptă spre Canalul Magearu. Călătoria va dura aproximativ 5 ore, iar la lăsarea serii, nava va acosta pe canal. Aici veți servi masa de seară și vă veți pregăti pentru următoarea zi de aventură în Pădurea Letea, una dintre cele mai fascinante și pitorești zone ale Deltei Dunării.

Ziua 3

Dimineața, după ce savurați un mic dejun delicios, vă veți îndrepta spre o plimbare captivantă cu barca pe Canalul Magearu, către localitatea Letea. Odată ajunși, veți avea ocazia să explorați atât localitatea cât și fascinanta Pădure Letea, o zonă protejată de Rezervația Biosferei Deltei Dunării.

Pădurea Letea se află în partea de nord a Deltei, la est de comuna C.A.Rosetti. Acest ecosistem unic s-a dezvoltat în spațiile dintre dunele de nisip și este alcătuit dintr-o varietate de arbori precum stejarul de luncă, stejarul brumăriu, plopul alb, frasinul de luncă și teiul alb. Unul dintre elementele distinctive ale pădurii îl reprezintă abundența de plante cățărătoare, cum ar fi vița sălbatică, hameiul, curpenul de pădure și liana grecească, care îi conferă un aspect mediteranean.

O plimbare prin această zonă protejată vă va oferi șansa de a admira peste 2000 de specii de insecte, vipera de nisip, vulturul codalb, soimul, corbul și multe altele. De asemenea, puteți întâlni caii sălbatici ce trăiesc în această zonă. Această diversitate de specii rare și cu caracteristici deosebite face ca Pădurea Letea să necesite o atenție specială pentru conservarea și păstrarea valorilor sale naturale.

Deoarece întreaga plimbare va dura aproximativ 6 ore, puteți opta pentru un picnic la iarbă verde, servind masa de prânz în mijlocul naturii.

După revenirea la bordul navei, aceasta se va îndrepta spre Canalul Eracle. Dacă doriți să explorați mai departe, puteți opta pentru o plimbare suplimentară de aproximativ 5 ore, care va include vizitarea lacurilor Bogdaproste, Trei Iezere și Rădăcinos. Lacurile sunt renumite pentru pescuitul la știucă și pentru peisajele pitorești, fiind atracții populare pentru fotografi și iubitorii de natură.

Plimbarea se va încheia pe Canalul Eracle, unde veți reveni la bordul navei pentru a servi masa de seară într-un cadru idilic. Aici veți petrece noaptea, pregătindu-vă pentru următoarea zi de aventură în inima Deltei Dunării.

Ziua 4

După ce savurați un mic dejun delicios, vă veți îndrepta spre o plimbare fascinantă cu barca pe Canalul Eracle, care vă va purta prin inima Deltei Dunării. Aventura va începe cu explorarea lacurilor Matița și Babina, două dintre cele mai pitorești și sălbatice lacuri din zonă.

Traseul va continua pe Canalul Rădăcinoasele, unde veți avea ocazia să admirați frumusețea naturală a Deltei și să observați numeroase specii de păsări și animale. Pe parcursul acestei călătorii, veți vizita și Mânăstirea Batag, un loc plin de spiritualitate și liniște, înconjurat de ape și vegetație luxuriantă.

Excursia se va încheia pe Canalul Stipoc, după aproximativ 6 ore de plimbare cu barca, iar nava vă va aștepta în dreptul localității Mila 23. Aici veți reveni la bord pentru a servi masa de prânz și a vă relaxa după o zi plină de aventură.

Dacă doriți să explorați și mai mult, puteți opta pentru o plimbare prin localitatea Mila 23, unde veți descoperi tradițiile și cultura locuitorilor din această zonă unică. Înconjurată de ape și păduri, Mila 23 este o comunitate în care pescuitul și turismul sunt principalele surse de venit, iar ospitalitatea localnicilor vă va face să vă simțiți ca acasă în acest tărâm al Deltei Dunării.

Ziua 5

După ce savurați un mic dejun delicios, vă veți îndrepta spre o plimbare captivantă cu barca, care vă va purta prin inima Deltei Dunării, explorând lacurile Ligheanca, Văcarul și Furtuna. Această călătorie de aproximativ 4 ore vă va oferi ocazia să admirați frumusețea naturală și diversitatea faunei acvatice din aceste locuri.

Lacurile Ligheanca și Văcarul sunt cunoscute pentru apele lor mici și limpezi, care atrag colonii de pelicani și multitudini de lebede grațioase. Această zonă este un paradis pentru iubitorii de natură și fotografie, datorită peisajelor pitorești și vieții sălbatice abundente.

Continuând către Lacul Furtuna, veți descoperi un peisaj deltaic mirific, care întruchipează perfect frumusețea și splendoarea Deltei Dunării. Aici, veți putea observa numeroase specii de păsări și animale, precum și vegetația luxuriantă specifică acestui ecosistem.

Plimbarea se va încheia pe Lacul Băclăneștii Mari, unde veți reveni la bordul navei pentru a servi masa de prânz într-un cadru idilic. Restul zilei îl puteți petrece participând la un concurs de pescuit sau relaxându-vă pe terasa navei, admirând apusul de soare pe lac și bucurându-vă de momentele de liniște și pace în inima Deltei Dunării.

Ziua 6

După ce savurați un mic dejun delicios, nava se va îndrepta spre Lacul Nebunul, o destinație fascinantă în inima Deltei Dunării. Drumul către această oază de liniște și frumusețe naturală va dura aproximativ 2 ore, timp în care vă puteți bucura de soare și relaxare pe terasa navei.

Lacul Nebunul este o zonă lacustră protejată de Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării (A.R.B.D.D.), având o întindere mică și adâncime redusă. Această zonă găzduiește biocenoze specifice Deltei, adaptate la variațiile mari ale nivelului apei. În lunile de vară, lacul oferă condiții excelente de cuibărit pentru numeroase specii de păsări. Datorită izolării sale, Lacul Nebunul asigură, de asemenea, condiții optime de reproducere și creștere pentru diverse specii de pești caracteristice lacurilor mici și adâncimi reduse.

O plimbare captivantă cu barca de aproximativ 3 ore va începe din dreptul Lacului Nebunul și vă va purta prin Lacul Alb, Lacul Meșterul și Lacul Tătarul, înainte de a se încheia pe Lacul Cotețe. Aici, nava vă va aștepta pentru a servi masa de prânz într-un cadru idilic.

Restul zilei îl veți petrece în împrejurimile Lacului Cotețe, explorând natura sălbatică și bucurându-vă de momente de relaxare. Fiind ultima seară a aventurii voastre în Delta Dunării, după cină, puteți organiza o petrecere de bun rămas, sărbătorind amintirile și experiențele trăite în acest loc unic și fermecător.

Ziua 7

După ce savurați un mic dejun delicios, nava se va îndrepta spre Tulcea pe Canalul 36, marcat de peisaje pitorești și o bogată diversitate de păsări și animale. Acest traseu panoramic va dura aproximativ 4-5 ore, timp în care vă veți putea relaxa pe terasa navei și admira frumusețea Deltei Dunării.

Dacă doriți să explorați și mai mult, puteți opta pentru o plimbare opțională cu barca pe lacurile Cotețe, Purcelul și Carasul. Această aventură de aproximativ 2 ore vă va purta prin zone sălbatice, iar apoi veți intra pe Canalul Trofilca, înainte de a reveni la bordul navei așteptându-vă pe Canalul 36.

Vacanța voastră în Delta Dunării se va încheia odată ce veți ajunge în portul Tulcea. Este important de menționat că traseul descris este orientativ și poate fi adaptat în funcție de preferințele voastre. Dacă sunteți pasionați de pescuit, putem organiza, de asemenea, partide de pescuit în locații pitorești, unde veți avea ocazia să vă testați abilitățile și să vă bucurați de momente de relaxare în inima naturii.

Tarifele Excursiei

Tarifele excursiei sunt concepute pentru a oferi o experiență valoroasă și accesibilă, asigurând în același timp acoperirea tuturor costurilor. Ele sunt calculate pe persoană, pentru întregul sejur,  iar acestea nu includ TVA-ul de 5%.  De asemenea, vă oferim flexibilitatea de a plăti pentru serviciile turistice prin intermediul tichetelor de vacanță, precum Edenred, Cheque Vacances sau Sodexo.

Servicii Incluse & Excluse

Mentiuni

Acest traseu este conceput pentru a fi accesibil atât grupurilor mari, cât și turiștilor individuali, cu condiția formării unui grup de 18 până la 36 de persoane pentru a garanta plecarea. Dacă un singur grup dorește să se înscrie pentru acest traseu, va trebui să suporte costul echivalent cu cel pentru numărul minim de participanți.
Grupurile au libertatea de a-și stabili propriile date de plecare și sosire, iar programul poate fi personalizat în funcție de nevoile specifice ale fiecărui grup.
Prețurile sunt afișate pe persoană, pentru întreaga durată a sejurului, în lei și nu includ TVA-ul de 5%. De asemenea, puteți opta să plătiți pentru serviciile turistice cu tichete de vacanță, precum Edenred, Cheque Vacances sau Sodexo.

 

Harta traseului

Barbeque Steakhouse & Bar

Add an optional description to your map pin

Descopera mai multe trasee

Esti pregatit pentru excursia ta?

 Vă invităm să explorați varietatea de trasee pe care le oferim, fiecare cu un farmec unic și aventuri memorabile. Fie că sunteți pasionat de natură, istorie sau cultură, avem ceva special pentru fiecare. Descoperiți frumusețea neexplorată a diferitelor locații și creați amintiri de neuitat cu traseele noastre minuțios planificate. Nu ezitați să navigați prin opțiunile noastre și să alegeți traseul care vă vorbește cel mai mult. Suntem aici pentru a vă ajuta să trăiți experiențe extraordinare.

Excursie Lacul Cotețe - Brațul sulina

Excursie Lacul Cotețe - Brațul sulina

Excursie Lacul Cotețe - Brațul sulina

Excursie Lacul Cotețe - Brațul sulina

Creează propriul traseu personalizat

Completeaza formularul de mai jos si intra in contact cu noi pentru a putea concepe un traseu care sa includa toate punctele de interes pe care le ai in vizor.

Creeaza propriul traseu.