Excursie Delta Dunării 7 zile

Hotel Plutitor Anda - Bucla Uzlina - Canalul Sfântul Gheorghe

Durata

6 nopți

Capacitate

18 persoane

Cost

de la 3100 lei

Despre Traseu

   În această excursie de 7 ile in Delta Dunarii vei descoperi Bucla Uzlina și Brățul Sfântu Gheorghe, două dintre cele mai impresionante și spectaculoase destinații din Delta Dunării, oferind vizitatorilor o experiență captivantă în inima acestui ecosistem unic și sălbatic. Aceste trasee sunt ideale pentru iubitorii de natură și aventură, care doresc să descopere frumusețea și diversitatea Deltei Dunării într-un mediu autentic și plin de farmec.

Bucla Uzlina este un traseu fascinant ce pornește de la localitatea Murighiol și străbate canale și lacuri pitorești, precum Canalul Uzlina, Lacul Isac și Lacul Uzlina. Apele calme și limpezi ale acestor căi navigabile găzduiesc o multitudine de specii de pești, păsări și animale sălbatice, oferind oportunități excelente pentru observarea biodiversității, pescuit și fotografiere. Înconjurată de stufărișuri și păduri de sălcii, Bucla Uzlina este un loc ideal pentru a se relaxa și a se bucura de liniștea și splendoarea naturii.

Brățul Sfântu Gheorghe, cel mai sudic dintre cele trei brate principale ale Deltei Dunării, este un alt traseu spectaculos ce merită explorate în această regiune. Acest braț străbate o zonă sălbatică și puțin locuită, oferind un peisaj natural de o frumusețe rară și o experiență de explorare a vieții sălbatice într-un mediu aproape neatins de om. Brățul Sfântu Gheorghe este deosebit de popular pentru plimbările cu barca, observarea păsărilor și vizitarea satelor tradiționale lipovenești, precum și pentru posibilitatea de a se bucura de preparate culinare locale delicioase.

Locatie

Locul de plecare

Punctul de start și final al călătoriei noastre este Portul Tulcea. Aici se va face îmbarcarea și debarcarea, asigurându-ne astfel că experiența dumneavoastră este cât mai fluidă și confortabilă.

Flexibilitate

Modifica traseul

Grupul are libertatea de a stabili propriile date pentru plecare și sosire. În plus, oferim și posibilitatea personalizării programului în funcție de cerințele specifice ale grupului.

 

Punctualitate

Timp de imbarcare

Imbarcarea începe cu 30 de minute înainte de ora stabilită pentru plecare. Acest lucru ne asigură că toate pregătirile sunt finalizate în timp util și că vom putea pleca la ora programată. 

Ziua 1

   Aventura voastră în Delta Dunării începe în momentul în care urcați la bordul confortabilei noastre nave. Personalul prietenos și profesionist vă va întâmpina și vă va prezenta programul detaliat și traseul pe care îl veți urma în zilele următoare. După ce vă veți instala în camerele de cazare, veți fi familiarizați cu regulile de la bord și, odată ce sunteți pregătiți, nava va părăsi portul Tulcea, navigând spre localitatea Uzlina.

Pe parcursul călătoriei spre Uzlina, vă veți opri în dreptul Canalului Litcov pentru a explora frumusețile Deltei într-o plimbare captivantă cu barca. Între timp, nava își va continua drumul spre destinație. Plimbarea cu barca va dura aproximativ 5 ore și vă va purta prin lacurile Rotund, Rădăcinos, Gorgova, Potcoava, Gorgovăț, Isac și, în final, lacul Uzlina, unde vă veți reîntâlni cu nava în apropierea localității Uzlina.

După ce reveniți la bord, veți servi masa de seară într-o atmosferă plăcută și veți petrece noaptea liniștită în acest cadru idilic. Restul serii vă va oferi posibilitatea de a vă distra după bunul plac, fie că alegeți să ascultați muzică, să dansați sau să participați la alte activități recreative. Această experiență vă va îmbogăți vacanța și vă va oferi o perspectivă unică asupra vieții în Delta Dunării.

Ziua 2

   După ce savurați un mic dejun delicios dimineața, vă veți îmbarca într-o plimbare cu barca de aproximativ 6 ore, care vă va purta prin canalele încântătoare ale Deltei Dunării, populate de numeroase specii de păsări și o vegetație luxuriantă. Aventura voastră vă va duce spre Lacul Gorgoșel și Lacul Taranova, unde veți putea admira peisajele pitorești și să observați viața sălbatică în habitatul său natural.

Plimbarea se va încheia pe Canalul Perivolovca, unde veți întâlni nava ancorată în apropierea Bucla Perivolovca. Înapoi la bord, veți servi masa de prânz în timp ce nava se îndreaptă spre Lacul Erenciuc.

Ca opțiune, înainte de lăsarea serii, puteți pleca într-o plimbare suplimentară pe Lacul Erenciuc, pentru a explora și mai mult frumusețile naturii din această zonă. După întoarcerea pe navă și servirea mesei de seară, veți petrece noaptea în acest cadru idilic, pregătindu-vă pentru următoarea zi de explorare în Delta Dunării.

Ziua 3

   Dimineața, după ce savurați un mic dejun delicios, vă veți îndrepta spre localitatea Sfântu Gheorghe, unde vă așteaptă o zi plină de explorare și relaxare. Aici veți avea ocazia să vă bucurați de o plimbare la Insula Sahalin, să vă relaxați pe plajă sau să descoperiți frumusețile satului și ale împrejurimilor sale.

Sfântu Gheorghe este un sat tradițional de pescari, situat pe cel mai vechi braț al Dunării – Brațul Sfântu Gheorghe. Zona este recunoscută pentru diversitatea mare de specii de păsări care o populează. O simplă plimbare prin sat vă va dezvălui o priveliște liniștitoare, presărată cu numeroase exemplare de păsări de țărm și de apă dulce sau sărată. Cele mai bune momente pentru a admira aceste înaripate minunate sunt diminețile, când păsările sunt mai aproape de malurile Dunării.

Insula Sahalin se află la vărsarea Dunării în Marea Neagră și este considerată un loc în care se formează o deltă secundară. Turul insulei este, fără îndoială, una dintre cele mai spectaculoase experiențe pe care le puteți trăi în Sfântu Gheorghe. Aici, formarea Deltei continuă prin alte trei mini-brațe, oferindu-vă ocazia să observați etapele de formare a unei Delte la fața locului.

Insula Sahalin este, de asemenea, o zonă foarte importantă pentru migrația, cuibăritul și hrana a numeroase specii de păsări deltaice. Aici se găsesc cele mai mari colonii de chire de mare și pelicani creți, fiind principala zonă de cuibărit, hrănire și iernare a acestor specii. Pe insulă au fost recenzate 229 de specii de păsări, iar în apele sale trăiesc pești rari, sturioni și plante rare, cum ar fi varza de mare și canarul bălții.

Grindul Sărăturile, situat la vărsarea brațului Sfântu Gheorghe în mare, formează cea mai lată plajă din țară. Plaja este apreciată de turiști pentru nisipul fin, cadrul liniștit și sălbatic. Aceasta se află la aproximativ 3 km de localitate și se poate ajunge pe jos în 15-20 minute.

Sfântu Gheorghe este singura localitate din Delta Dunării unde se pot vedea cu ochiul liber atât Dunărea, cât și Marea Neagră laolaltă. După o zi plină de aventură și descoperiri, veți înnopta în acest loc pitoresc, pregătindu-vă pentru următoarea zi de explorare.

Ziua 4

   În această zi, veți avea libertatea de a vă petrece timpul exact așa cum doriți. Vă recomandăm să profitați din plin de nisipul fin, razele soarelui și apele cristaline ale Mării Negre pentru a vă relaxa și a vă bucura de o zi perfectă pe plajă.

Pentru cei care caută activități recreative, se pot organiza plimbări în împrejurimi sau chiar concursuri de pescuit, oferindu-vă ocazia să vă testați abilitățile și să vă distrați alături de ceilalți turiști.

Indiferent de modul în care alegeți să vă petreceți ziua, seara veți reveni la cazarea din apropiere pentru a vă odihni și a vă pregăti pentru următoarea zi de explorare. Această zi liberă vă oferă oportunitatea de a vă personaliza experiența și de a vă bucura de frumusețile naturii în ritmul propriu.

Ziua 5

   După ce savurați un mic dejun delicios dimineața, vă veți îmbarca într-o plimbare fascinantă cu barca pe Canalul Tătarul, explorând lacurile Roșu, Potcoava și Puiul. Această aventură de aproximativ 5 ore vă va purta prin peisaje pitorești și vă va oferi oportunitatea de a admira frumusețea naturală și diversitatea faunei și florei din aceste locuri minunate.

Te invităm să petreci cea de-a doua parte a zilei explorând orașul Sulina, situat în partea de est a Deltei Dunării, pe țărmul de vest al Mării Negre. Cu o altitudine de doar 3,5 m, Sulina se află la cel mai jos nivel din România și reprezintă un important port fluvio-maritim.

În Sulina, vei avea ocazia să vizitezi cimitirul vechi al orașului, farul vechi – un monument istoric construit în 1878 – și Farul Nou, o construcție modernă înaltă de 59 m, realizată în 1982. Nu rata ocazia de a explora Palatul Comisiei Europene a Dunării, un monument de arhitectură laică construit în stil neoclasic în 1860. Dacă preferi să te relaxezi la soare, plaja cu nisip fin de pe țărmul Mării Negre este la doar 2 km distanță de oraș.

Această zi plină de aventură și frumusețile naturii vă va lăsa cu amintiri de neuitat și vă va oferi o perspectivă unică asupra vieții în Delta Dunării.

Ziua 6

Dimineața, după ce savurați un delicios mic dejun, ne vom îmbarca pentru un drum de 4 ore către localitatea Mila 23 și te ivităm după masa de prânz pentru a explora lacurile Ligheanca, Văcarul, Furtuna și Băclăneștii Mari, într-o excursie de aproximativ 3 ore. Lacul Ligheanca și Lacul Văcarul se disting prin apele lor puțin adânci, dar extrem de limpezi, găzduind colonii impresionante de pelicani și numeroase lebede care își fac apariția în această zonă.

Pe măsură ce avansezi în explorarea Deltei, vei descoperi Lacul Furtuna, care adăpostește un peisaj mirific specific acestui ținut deltaic. Calatoria ta se va încheia pe malurile Lacului Băclăneștii Mari, unde te vei întoarce la navă pentru a servi masa de prânz.

După o zi plină de explorare și descoperiri, veți reveni seara la pontoanele de cazare, unde veți servi masa de seară și veți petrece noaptea în acest cadru idilic. Această experiență vă va oferi o perspectivă unică asupra vieții în Delta Dunării și a frumuseților naturale ale regiunii.

Ziua 7

   În această ultimă zi a călătoriei, veți avea ocazia să vă petreceți timpul de calitate alături de cei dragi în timp ce nava se îndreaptă spre Tulcea. Drumul pitoresc durează aproximativ 7 ore, permițându-vă să vă relaxați și să vă rememorați momentele frumoase trăite în Delta Dunării.

Odată ajunși în portul Tulcea, călătoria voastră captivantă se va încheia, lăsându-vă cu amintiri de neuitat și experiențe unice. Cu siguranță, această vacanță minunată vă va rămâne în suflet și vă va inspira să explorați și alte locuri fascinante ale lumii.

Tarifele Excursiilor noastre

Tarifele excursiei sunt concepute pentru a oferi o experiență valoroasă și accesibilă, asigurând în același timp acoperirea tuturor costurilor. Ele sunt calculate pe persoană, pentru întregul sejur,  iar acestea nu includ TVA-ul de 5%.  De asemenea, vă oferim flexibilitatea de a plăti pentru serviciile turistice prin intermediul tichetelor de vacanță, precum Edenred, Cheque Vacances sau Sodexo.

Nr. Pers.
2 nopti
3 nopti
4 nopti
5 nopti
6 nopti
7 nopti
18
1200 lei

1550 lei

2050 lei

2580 lei

3100 lei

16

1350 lei

1750 lei

2350 lei

2900 lei

3400 lei
14

1550 lei

2000 lei

2650 lei

3300 lei

3900 lei
12

1800 lei

2350 lei
3100 lei
3850 lei

4500 lei

Nr. Pers.

2 nopti

3 nopti

4 nopti

5 nopti

6 nopti

7 nopti

18

1200 lei

1550 lei

2050 lei

2580 lei

3100 lei

3100 lei

16

1350 lei

1750 lei

2350 lei

2900 lei

3400 lei

3400 lei

14

1550 lei

2000 lei

2650 lei

3300 lei

3900 lei

3900 lei

12

1800 lei

2350 lei

3100 lei

3850 lei

4500 lei

4500 lei

Numar
Nopti

2

3

4

5

6

7

18
pers.

1250 lei

1350 lei

2050 lei

2580 lei

3100 lei

3100 lei

16
pers.

1350 lei

1750 lei

2350 lei

2900 lei

3400 lei

3400 lei

14
pers.

1550 lei

2000 lei

2650 lei

3300 lei

3900 lei

4500 lei

12
pers.

1800 lei

2350 lei

3100 lei

3850 lei

4500 lei

4500

Servicii Incluse & Servicii Contra Cost

Mentiuni

Acest traseu este conceput pentru a fi accesibil atât grupurilor mari, cât și turiștilor individuali, cu condiția formării unui grup de 18 persoane pentru a garanta plecarea. Dacă un singur grup dorește să se înscrie pentru acest traseu, va trebui să suporte costul echivalent cu cel pentru numărul minim de participanți.
Grupurile au libertatea de a-și stabili propriile date de plecare și sosire, iar programul poate fi personalizat în funcție de nevoile specifice ale fiecărui grup.
Prețurile sunt afișate pe persoană, pentru întreaga durată a sejurului, în lei și nu includ TVA-ul. De asemenea, puteți opta să plătiți pentru serviciile turistice cu tichete de vacanță, precum Edenred, Cheque Vacances sau Sodexo.

 

Harta traseului