Croaziera Delta Dunarii 6 zile

Cazarea Plutitoare Anda - Zona Sulina - Canalele Magearu și Lopatna

Durata

5 nopți

Capacitate

18 persoane

Cost

de la 2580 lei

Despre Traseu

   Brațul Sulina, Canalul Eracle și Mănăstirea Batag sunt trei dintre cele mai remarcabile atracții din Delta Dunării, fiecare cu propria sa istorie și frumusețe unică.

Brațul Sulina este cel mai drept și cel mai scurt din cele trei brațe ale Deltei Dunării. Cu o lungime de aproximativ 64 de kilometri, acesta este un coridor navigabil esențial care leagă Dunărea de Marea Neagră. Pe lângă importanța sa pentru msicarea maritima, Brațul Sulina este și un habitat natural valoros, adăpostind o varietate de specii de păsări și plante.

Canalul Eracle este un alt punct de atracție major în Deltă. Acest canal natural, care se desprinde din Brațul Sulina și se varsă în Lacul Razim, este cunoscut pentru frumusețea sa sălbatică și neatinse. Aici, vizitatorii pot admira vegetația luxuriantă și fauna diversă, inclusiv numeroase specii de păsări și pești.

Mănăstirea Batag, situată în apropierea localității Tulcea, este un loc de pace și spiritualitate. Înconjurată de peisaje pitorești, această mănăstire ortodoxă este un loc ideal pentru reflecție și rugăciune. Arhitectura sa tradițională, picturile murale impresionante și atmosfera sa liniștită atrag anual numeroși pelerini și turiști.

Fie că ești pasionat de natură, istorie sau spiritualitate, Brațul Sulina, Canalul Eracle și Mănăstirea Batag oferă o varietate de experiențe și peisaje care te vor încânta și îți vor lăsa amintiri de neuitat.

Locatie

Locul de plecare

Punctul de start și final al călătoriei noastre este Portul Tulcea. Aici se va face îmbarcarea și debarcarea, asigurându-ne astfel că experiența dumneavoastră este cât mai fluidă și confortabilă.

Flexibilitate

Modifica traseul

Grupul are libertatea de a stabili propriile date pentru plecare și sosire. În plus, oferim și posibilitatea personalizării programului în funcție de cerințele specifice ale grupului.

 

Punctualitate

Timp de imbarcare

Imbarcarea începe cu 30 de minute înainte de ora stabilită pentru plecare. Acest lucru ne asigură că toate pregătirile sunt finalizate în timp util și că vom putea pleca la ora programată. 

NU STAM PE LOC

Ci navigăm continuu

Pe durata navigarii noastre în Delta Dunării, vei avea parte de o cazare confortabilă și vei avea oportunitatea de a explora ecosistemul unic al regiunii. Cazarile noastre nu sunt statice, ci îți oferă acces direct la explorarea peisajelor naturale. Observarea vieții sălbatice, inclusiv a speciilor de păsări, poate fi realizată în mod convenabil de pe puntea cazarii. Diminețile pot începe cu o cafea pe punte, în timp ce soarele răsare, iar serile se pot încheia cu o cină în aer liber, cu priveliștea apusului.

Previous slide
Next slide

TOATE SERVICIILE SUNT

Incluse în prețul călătoriei

Îți oferim o experiență completă în Delta Dunării, unde toate activitățile de agrement sunt incluse în prețul afisat. De la observarea păsărilor (birdwatching) și plimbările cu barca pe canalele și lacurile Deltei, până la 3 mese pe zi și camere de cazare acreditate la 4 stele, totul este inclus în preț și se află în grija noastră. Singurul cost suplimentar, optional, sunt băutuile alcolice care se află la barul cazarii.

Previous slide
Next slide

TU ALEGI MODUL ÎN CARE

Îți petreci vacanța

Cum îți organizezi și petreci activitatile este strict alegerea ta. Ai posibilitatea să te bronzezi la ultimul etaj al cazarii, bucurându-te de soare și de priveliștea panoramică a Deltei Dunării. De asemenea, poți petrece timp alături de prieteni la bordul cazarii, bucurându-vă de momente relaxante și socializare. Dacă ești pasionat de aventură, poți lua parte la activitățile și plimbările cu bărci rapide, ghidate de experții noștri, pentru a explora frumusețea naturală a Deltei și a descoperi peisaje unice. În timpul plimbărilor cu barca, cazarea va fi în mișcare, urmând să ne regrupăm în puncte prestabilite. 

Previous slide
Next slide
Ziua 1

   Aventura voastră în Delta Dunării începe în momentul în care urcați la bordul confortabilei noastre nave. Personalul prietenos și profesionist vă va întâmpina și vă va prezenta programul detaliat și traseul pe care îl veți urma în zilele următoare. După ce vă veți instala în camerele de cazare, veți fi familiarizați cu regulile de la bord și, odată ce sunteți pregătiți, nava va părăsi portul Tulcea.

Vă veți putea bucura de o masă delicioasă în timp ce nava navighează către localitatea Sulina. Pe parcursul celor aproximativ 8 ore de călătorie, veți avea ocazia să vă relaxați pe terasa navei, să admirați peisajele pitorești și să observați păsările fascinante ale Deltei. De asemenea, veți putea savura o băutură răcoritoare în compania celorlalți membri ai grupului, creând amintiri prețioase în acest cadru idilic.

Odată ajunși în Sulina și după ce nava acostează, veți servi masa de seară într-o atmosferă plăcută. Restul serii vă aparține, și puteți alege să explorați orașul Sulina, un loc cu o istorie bogată și o cultură diversă. Plimbându-vă pe străduțele sale, veți descoperi amestecul fascinant de stiluri arhitecturale și veți putea interacționa cu locuitorii prietenoși. Această experiență vă va îmbogăți vacanța și vă va oferi o perspectivă unică asupra vieții în această zonă spectaculoasă.

Ziua 2

   După ce savurați un mic dejun delicios dimineața, veți începe ziua explorând orașul Sulina. Acest important port fluvio-maritim se află în partea de est a Deltei Dunării, pe țărmul de vest al Mării Negre. Sulina este situat la cea mai joasă altitudine din România, la doar 3,5 metri deasupra nivelului mării, și reprezintă punctul de vărsare al brațului Sulina în Marea Neagră.

În timpul vizitei, veți avea ocazia să explorați câteva dintre cele mai importante obiective turistice ale orașului, cum ar fi cimitirul vechi, Farul Vechi – un monument istoric construit în 1878, Farul Nou – o construcție modernă de 59 de metri înălțime, realizată în 1982, și Palatul Comisiei Europene a Dunării – o clădire impunătoare în stil neoclasic, ridicată în 1860.

Dacă preferați să vă relaxați pe plajă, puteți petrece timpul pe țărmul Mării Negre, unde veți găsi o plajă cu nisip fin și o lățime de aproximativ 100 de metri. Plaja se întinde pe o lungime de circa 4,2 km, iar facilitățile includ grupuri sanitare și dușuri. Plaja este situată la aproximativ 2 km depărtare de oraș.

După întoarcerea pe navă, veți servi masa de prânz în jurul orei 14:00, în timp ce nava se îndreaptă către Canalul Magearu. Această călătorie va dura aproximativ 5 ore. Spre seară, nava va acosta pe canal, unde veți servi masa de seară într-un cadru natural liniștit și pitoresc. După cină, vă veți putea pregăti pentru plimbarea de a doua zi prin misterioasa Pădure Letea.

Ziua 3

   Odată ce savurați un mic dejun delicios dimineața, vă veți îndrepta spre o plimbare captivantă cu barca pe Canalul Magearu, în direcția localității Letea. Ajunși la destinație, veți avea ocazia să explorați atât satul Letea, cât și fascinanta Pădure Letea, aflată sub protecția Rezervației Biosferei Deltei Dunării.

Pădurea Letea se află în partea de nord a Deltei, la est de comuna C.A. Rosetti, și se întinde doar pe o parte din suprafața totală a pădurii. Această zonă protejată, care a fost pusă sub ocrotire în 1930 și a devenit rezervație naturală în 1938, oferă un habitat extraordinar pentru numeroase specii de plante și animale. Pădurea este formată din stejar de luncă, stejar brumăriu, plop alb, frasin de luncă și tei alb, și se caracterizează prin abundența plantelor cățărătoare precum vița sălbatică, hameiul, curpenul de pădure și liana grecească.

Aici, veți putea observa peste 2000 de specii de insecte, vipera de nisip, vulturul codalb, trei specii de șoimi, corbul și multe altele. De asemenea, în această zonă se puteau întâlni renumiții cai sălbatici. Toate aceste specii, unele dintre ele foarte rare sau cu caracteristici deosebite, fac ca Pădurea Letea să necesite o atenție specială pentru conservarea și păstrarea valorilor sale naturale.

Deoarece întreaga plimbare va dura aproximativ 6 ore, vă puteți bucura de un picnic la iarbă verde, savurând masa de prânz în mijlocul naturii.

După ce vă veți întoarce la bordul navei, aceasta va naviga spre Canalul Eracle. Pentru restul zilei, aveți opțiunea de a participa la o plimbare de aproximativ 5 ore, care va începe pe Canalul Dunărea Veche și va continua prin zona lacurilor Bogdaproste, Trei Iezere și Rădăcinos.

Lacul Bogdaproste este faimos pentru pescuitul la știucă și atrage fotografi pasionați de păsări, în timp ce Lacurile Trei Iezere oferă o vegetație submersă bogată și nuferi albi în anumite zone. Aici veți putea observa lebede, cormorani, egrete și alte păsări spectaculoase. Dacă sunteți pasionat de pescuit, veți avea ocazia să luați parte la o partidă memorabilă.

Plimbarea se va încheia în apropierea Canalului Eracle, unde veți reveni la bordul navei. Aici veți servi masa de seară într-un cadru natural idilic și veți petrece noaptea în acest loc pitoresc, pregătindu-vă pentru aventurile următoare în Delta Dunării.

Ziua 4

   După ce savurați un mic dejun delicios, vă veți îndrepta spre o aventură în inima Deltei Dunării, explorând frumusețile naturii într-o plimbare cu barca. Acest tur durează aproximativ 7 ore și începe pe Canalul Eracle si Lopatna, continuând apoi spre Lacul Matița și Lacul Babina. Peisajele pitorești și diversitatea faunei vor fi cu siguranță atracția principală a acestei călătorii.

Traseul vostru va urma apoi Canalul Rădăcinoasele, unde veți avea ocazia să vizitați Mănăstirea Batag. Această mănăstire se află într-un cadru natural deosebit și vă oferă o oază de liniște și spiritualitate în mijlocul Deltei Dunării.

Aventura se va încheia pe Canalul Stipoc, după care veți reveni la nava ce vă va aștepta în apropierea localității Mila 23. Aici veți servi masa și veți avea timp liber pentru a vă relaxa și a vă bucura de atmosfera relaxantă.

Dacă doriți să explorați și mai mult zona, puteți opta pentru o plimbare în satul pescăresc Mila 23. Acest loc pitoresc vă oferă o perspectivă asupra vieții tradiționale din Delta Dunării și vă permite să descoperiți cultura și obiceiurile locuitorilor.

Ziua 5

   După ce vă veți delecta cu un mic dejun delicios dimineața, vă propunem să porniți într-o plimbare fascinantă de 2-3 ore, explorând lacurile Ligheanca, Văcarul și Furtuna. Aceste lacuri, recunoscute pentru apele lor puțin adânci și foarte limpezi, găzduiesc colonii impresionante de pelicani și lebede, oferind o experiență inedită în mijlocul naturii.

Lacul Furtuna se mândrește cu peisaje mirifice, tipice zonei delteice, care vă vor lăsa fără cuvinte. Aici veți putea admira frumusețea și diversitatea faunei și florei specifice acestui ecosistem unic.

Plimbarea voastră se va încheia pe malurile Lacului Băclăneștii Mari, unde veți reveni la bordul navei pentru a servi masa de prânz. Pentru restul zilei, vă invităm să profitați de frumusețea lacului și să vă bucurați de activități precum pescuitul. De altfel, organizăm o partidă de pescuit cu premii, iar capturile zilei pot fi preparate și servite în această seară.

În onoarea ultimei seri petrecute în Delta Dunării, vom organiza o petrecere de rămas bun, unde vă puteți distra alături de ceilalți participanți și vă puteți reaminti de aventurile trăite în această zonă spectaculoasă.

Ziua 6

   După ce savurați un mic dejun delicios dimineața, nava va porni spre Lacul Nebunul, oază de liniște și frumusețe în Delta Dunării. Drumul va dura aproximativ 2 ore, timp în care vă puteți relaxa pe terasa navei, bucurându-vă de soare și de priveliștea minunată.

Lacul Nebunul este o zonă protejată, administrată de Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării (A.R.B.D.D.). Această zonă lacustră, de întindere redusă și adâncime mică, este caracteristică deltei fluviale și găzduiește biocenoze specifice, adaptate la variațiile mari ale nivelului apei. În lunile de vară, datorită izolării sale, lacul oferă condiții excelente de cuibărit pentru diverse specii de păsări și asigură un mediu optim pentru reproducerea și creșterea peștilor specifici acestui tip de lac.

Plimbarea cu barca va începe în apropierea Lacului Nebunul și se va desfășura pe parcursul a 3 ore fascinante. Aventura voastră va explora și alte lacuri pitorești, precum Lacul Alb, Lacul Meșterul și Lacul Tătarul. Plimbarea se va încheia pe Canalul 36, unde nava vă va aștepta pentru a vă continua călătoria spre Tulcea.

Odată ajunși în portul Tulcea, vacanța voastră în Delta Dunării se va încheia, lăsându-vă cu amintiri de neuitat și experiențe unice trăite în inima naturii.

Vă reamintim că traseul prezentat este orientativ și poate fi modificat în funcție de preferințele și cererile dumneavoastră. De asemenea, pentru cei pasionați de pescuit, putem organiza partide de pescuit care să completeze experiența voastră în această zonă spectaculoasă.

Tarifele Sejururilor noastre

Tarifele sejurului sunt concepute pentru a oferi o experiență valoroasă și accesibilă, asigurând în același timp acoperirea tuturor costurilor. Ele sunt calculate pe persoană, pentru întregul sejur,  iar acestea nu includ TVA-ul de 5%.  De asemenea, vă oferim flexibilitatea de a plăti pentru serviciile turistice prin intermediul tichetelor de vacanță, precum Edenred, Cheque Vacances sau Sodexo.

Nr. Pers.
2 nopti
3 nopti
4 nopti
5 nopti
6 nopti
7 nopti
18
1200 lei

1500 lei

2000 lei

2500 lei

3000 lei

16

1350 lei

1700 lei

2250 lei

2800 lei

3350 lei
14

1550 lei

1950 lei

2550 lei

3200 lei

3800 lei
12

1800 lei

2250 lei
3000 lei
3750 lei

4500 lei

Nr. Pers.

2 nopti

3 nopti

4 nopti

5 nopti

6 nopti

7 nopti

18

1200 lei

1500 lei

2000 lei

2500 lei

3000 lei

3100 lei

16

1350 lei

1700 lei

2250 lei

2800 lei

3350 lei

3400 lei

14

1550 lei

1950 lei

2550 lei

3200 lei

3800 lei

3900 lei

12

1800 lei

2250 lei

3000 lei

3750 lei

4500 lei

4500 lei

Numar
Nopti

2

3

4

5

6

7

18
pers.

1250 lei

1500 lei

2000 lei

2500 lei

3000 lei

3100 lei

16
pers.

1350 lei

1700 lei

2250 lei

2800 lei

3350 lei

3400 lei

14
pers.

1550 lei

1950 lei

2550 lei

3200 lei

3800 lei

3900 lei

12
pers.

1800 lei

2250 lei

3000 lei

3750 lei

4500 lei

4500

Servicii Incluse & Servicii Contra Cost

Mentiuni

Acest traseu este conceput pentru a fi accesibil atât grupurilor mari, cât și turiștilor individuali, cu condiția formării unui grup de 18 persoane pentru a garanta plecarea. Dacă un singur grup dorește să se înscrie pentru acest traseu, va trebui să suporte costul echivalent cu cel pentru numărul minim de participanți.
Grupurile au libertatea de a-și stabili propriile date de plecare și sosire, iar programul poate fi personalizat în funcție de nevoile specifice ale fiecărui grup.
Prețurile sunt afișate pe persoană, pentru întreaga durată a sejurului, în lei și nu includ TVA-ul. De asemenea, puteți opta să plătiți pentru serviciile turistice cu tichete de vacanță, precum Edenred, Cheque Vacances sau Sodexo.

 

Harta traseului