Tur de 6 zile

Sejur cu Cazare - Caraorman - Canalul Magearu - Lacul Nebunul

Durata

5 nopți

Capacitate

18 persoane

Cost

de la 2580 lei

Despre Traseu

   Caraorman și Canalul Magearu constituie două dintre cele mai impresionante și fascinante locuri din Delta Dunării, asigurând vizitatorilor o experiență unică în inima unei naturi intacte și a unor peisaje de o rară frumusețe. Aceste destinații sunt perfecte pentru cei care iubesc aventura și natura, dornici să descopere splendoarea și diversitatea acestui ecosistem unic în Europa.

Caraorman este un mic sat pitoresc, retras și plin de farmec, poziționat în partea de sud a Deltei Dunării, în apropierea Grindului Caraorman. Acest loc constituie un adevărat rai pentru cei interesați de observarea faunei și florei specifice Deltei, dar și de explorarea tradițiilor și a modului de viață autentic al locuitorilor. În Caraorman, turiștii au ocazia de a intra în contact cu comunitățile locale, oameni care își trăiesc viața în perfectă armonie cu natura și cu resursele pe care Delta Dunării le pune generos la dispoziție, într-un context idilic, care pare neschimbat de-a lungul decadelor.

Canalul Magearu, cunoscut și sub denumirea de Canagul Magearu, este un canal natural ce traversează zone unde vegetația luxuriantă și fauna diversă se manifestă în toată splendoarea lor, oferind oportunități fără egal pentru observarea păsărilor, fotografie și pescuit. Plimbarile cu barca pe acest canal sinuează printre peisaje sălbatice și liniștite, în care vizitatorii pot să se relaxeze și să se bucure de frumusețea neperturbată a naturii.

Locatie

Locul de plecare

Punctul de start și final al călătoriei noastre este Portul Tulcea. Aici se va face îmbarcarea și debarcarea, asigurându-ne astfel că experiența dumneavoastră este cât mai fluidă și confortabilă.

Flexibilitate

Modifica traseul

Grupul are libertatea de a stabili propriile date pentru plecare și sosire. În plus, oferim și posibilitatea personalizării programului în funcție de cerințele specifice ale grupului.

 

Punctualitate

Timp de imbarcare

Imbarcarea începe cu 30 de minute înainte de ora stabilită pentru plecare. Acest lucru ne asigură că toate pregătirile sunt finalizate în timp util și că vom putea pleca la ora programată. 

NU STAM PE LOC

Ci navigăm continuu

Pe durata navigarii noastre în Delta Dunării, vei avea parte de o cazare confortabilă și vei avea oportunitatea de a explora ecosistemul unic al regiunii. Cazarile noastre nu sunt statice, ci îți oferă acces direct la explorarea peisajelor naturale. Observarea vieții sălbatice, inclusiv a speciilor de păsări, poate fi realizată în mod convenabil de pe puntea cazarii. Diminețile pot începe cu o cafea pe punte, în timp ce soarele răsare, iar serile se pot încheia cu o cină în aer liber, cu priveliștea apusului.

Previous slide
Next slide

TOATE SERVICIILE SUNT

Incluse în prețul călătoriei

Îți oferim o experiență completă în Delta Dunării, unde toate activitățile de agrement sunt incluse în prețul afisat. De la observarea păsărilor (birdwatching) și plimbările cu barca pe canalele și lacurile Deltei, până la 3 mese pe zi și camere de cazare acreditate la 4 stele, totul este inclus în preț și se află în grija noastră. Singurul cost suplimentar, optional, sunt băutuile alcolice care se află la barul cazarii.

Previous slide
Next slide

TU ALEGI MODUL ÎN CARE

Îți petreci vacanța

Cum îți organizezi și petreci activitatile este strict alegerea ta. Ai posibilitatea să te bronzezi la ultimul etaj al cazarii, bucurându-te de soare și de priveliștea panoramică a Deltei Dunării. De asemenea, poți petrece timp alături de prieteni la bordul cazarii, bucurându-vă de momente relaxante și socializare. Dacă ești pasionat de aventură, poți lua parte la activitățile și plimbările cu bărci rapide, ghidate de experții noștri, pentru a explora frumusețea naturală a Deltei și a descoperi peisaje unice. În timpul plimbărilor cu barca, cazarea va fi în mișcare, urmând să ne regrupăm în puncte prestabilite. 

Previous slide
Next slide
Ziua 1

   Aventura voastră în Delta Dunării începe în momentul în care urcați la bordul confortabilei noastre nave. Personalul prietenos și profesionist vă va întâmpina și vă va prezenta programul detaliat și traseul pe care îl veți urma în zilele următoare. După ce vă veți instala în camerele de cazare, veți fi familiarizați cu regulile de la bord și, odată ce sunteți pregătiți, nava va părăsi portul Tulcea.

Vă veți putea bucura de o masă delicioasă în timp ce nava navighează către localitatea Caraorman. Pe parcursul celor aproximativ 6 ore de călătorie, veți avea ocazia să vă relaxați pe terasa navei, să admirați peisajele pitorești și să observați păsările fascinante ale Deltei. De asemenea, veți putea savura o băutură răcoritoare în compania celorlalți membri ai grupului, creând amintiri prețioase în acest cadru idilic.

Odată ajunși în Caraorman și după ce nava acostează, veți servi masa de seară într-o atmosferă plăcută. Restul serii vă aparține și vă puteți petrece timpul după preferințe: ascultând muzică, dansând sau pur și simplu relaxându-vă în liniștea naturii, înconjurat de frumusețile Deltei Dunării. Astfel, veți trăi experiențe de neuitat și vă veți pregăti pentru aventurile următoare în această zonă unică și spectaculoasă.

Ziua 2

   Dimineața, după ce savurați un mic dejun delicios, veți petrece prima parte a zilei explorând fascinanta regiune Caraorman. Această plimbare de aproximativ 4 ore vă va oferi o privire de ansamblu asupra frumuseților naturale și istorice ale zonei.

Caraorman este un sat pitoresc situat între brațul Sulina și brațul Sfântul Gheorghe, pe grindul Caraorman. Aici, urmele anilor comunismului pot fi observate în ruinele care odinioară au fost proiectate să devină cel mai mare combinat de sticlă din Europa. Cu toate acestea, împrejurimile satului dezvăluie un peisaj aproape deșertic, în contrast cu oaza de apă și verdeață din jur, unde dunele de nisip unice în România se ridică adesea peste 7 metri înălțime. Un alt punct de atracție în această zonă este Pădurea Caraorman, declarată monument al naturii în anul 1940.

După vizitarea acestor locuri impresionante, veți reveni la bordul navei pentru a servi masa de prânz.

Pentru cei dornici să continue explorarea, vom organiza o plimbare captivantă cu bărcile cu motor, care va dura circa 5 ore și va include Lacul Puiuleț, Lacul Lumina, Lacul Roșu și Lacul Puiu. Această zonă este apreciată de pescari datorită diversității de specii de pește care trăiesc în aceste ape.

Lacurile Puiuleț și Lumina sunt două lacuri adânci și întinse, unde se poate observa o dezvoltare largă a plaurului. Această particularitate oferă posibilitatea de a urmări animalele care trăiesc în aceste zone, cum ar fi porcul mistreț, vulpea, nurca, lutra, bizamul sau câinele enot.

După întoarcerea pe navă, aceasta se va îndrepta spre vecinătatea Lacului Iacob, unde veți servi masa de seară. Seara se va încheia în acest loc pitoresc, unde veți putea să vă relaxați și să vă bucurați de activități la alegere, într-un cadru natural deosebit.

Ziua 3

   După ce vă veți începe ziua savurând un mic dejun delicios, veți porni într-o plimbare captivantă cu barca, ce vă va purta prin peisajele pitorești ale Deltei Dunării. Această călătorie de aproximativ 4 ore vă va oferi ocazia să descoperiți trei lacuri impresionante: Cuibul cu Lebede, Isac și Isaccel.

Lacul Cuibul cu Lebede, cunoscut și sub numele de Cuibida, este renumit pentru populația sa numeroasă de lebede grațioase, care își fac cuiburi și se odihnesc pe apele sale liniștite. Aici veți putea admira și fotografia aceste frumoase păsări în mediul lor natural.

Continuând aventura, veți explora Lacurile Isac și Isaccel, două lacuri adiacente, recunoscute pentru fauna diversă și ecosistemul bogat. În aceste locuri, veți putea observa diverse specii de păsări și animale sălbatice care trăiesc în armonie cu natura.

Odată întorși la bordul navei, veți servi masa de prânz într-o atmosferă plăcută și relaxantă. Apoi, nava se va îndrepta spre Canalul Magearu, navigând timp de aproximativ 5 ore, în timp ce veți avea ocazia să admirați frumusețea Deltei Dunării în toată splendoarea ei.

La apus, nava va acosta pe Canalul Magearu, unde veți servi masa de seară într-un cadru natural idilic. După ce vă veți bucura de o cină delicioasă și veți socializa cu ceilalți membri ai grupului, vă veți putea pregăti pentru aventurile următoare, inclusiv plimbarea de a doua zi prin misterioasa Pădure Letea.

Ziua 4

   După ce vă veți bucura de un mic dejun sățios, vă veți îndrepta către o plimbare fascinantă cu barca pe Canalul Magearu spre localitatea Letea. Ajunși pe țărm, veți avea ocazia să descoperiți atât satul Letea, cât și misterioasa pădure Letea, aflată sub protecția Rezervației Biosferei Deltei Dunării.

Pădurea Letea se află în nordul Deltei, la est de comuna C.A.Rosetti, și se întinde doar pe o parte din suprafața totală a pădurii. Această zonă protejată, care a fost pusă sub ocrotire în 1930 și a devenit rezervație naturală în 1938, oferă un habitat extraordinar pentru numeroase specii de plante și animale. Pădurea este formată din stejar de luncă, stejar brumăriu, plop alb, frasin de luncă și tei alb, și se caracterizează prin abundența plantelor cățărătoare precum vița sălbatică, hameiul, curpenul de pădure și liana grecească.

Aici, veți putea observa peste 2000 de specii de insecte, vipera de nisip, vulturul codalb, trei specii de șoimi, corbul și multe altele. De asemenea, în această zonă se puteau întâlni renumiții cai sălbatici. Toate aceste specii, unele dintre ele foarte rare sau cu caracteristici deosebite, fac ca Pădurea Letea să necesite o atenție specială pentru conservarea și păstrarea valorilor sale naturale.

Deoarece întreaga plimbare va dura aproximativ 6 ore, vă puteți bucura de un picnic la iarbă verde, savurând masa de prânz în mijlocul naturii.

După ce vă veți întoarce la bordul navei, aceasta va naviga spre localitatea Mila 23. Pentru restul zilei, aveți opțiunea de a participa la o plimbare de aproximativ 4 ore, care va începe pe Canalul Dunărea Veche și va continua prin zona lacurilor Bogdaproste, Trei Iezere și Rădăcinos.

Lacul Bogdaproste este faimos pentru pescuitul la știucă și atrage fotografi pasionați de păsări, în timp ce Lacurile Trei Iezere oferă o vegetație submersă bogată și nuferi albi în anumite zone. Aici, veți putea observa lebede, cormorani, egrete și alte păsări spectaculoase.

Plimbarea se va încheia în apropierea localității Mila 23, unde vă veți întoarce la bordul navei pentru a servi masa de seară și a vă odihni într-un cadru natural liniștit și pitoresc.

Ziua 5

   După ce vă veți bucura de un mic dejun delicios, aveți opțiunea de a porni într-o plimbare captivantă, care vă va purta prin splendorile Deltei Dunării. Acest tur va dura aproximativ 4 ore și va include vizitarea localității Mila 23 și a lacurilor Ligheanca, Văcarul și Furtuna.

Lacurile Ligheanca și Văcarul sunt două lacuri cu adâncimi reduse, dar cu ape cristaline și limpezi, recunoscute pentru coloniile de pelicani și lebede care populează această zonă. Veți fi fascinați de diversitatea faunei și frumusețea acestor lacuri, care oferă un cadru perfect pentru fotografierea păsărilor sălbatice în mediul lor natural.

Explorarea va continua spre Lacul Furtuna, un loc cu peisaje mirifice, caracteristic pentru zona delteică. Aici, veți putea admira fauna și flora specifică acestui ecosistem unic și vă veți bucura de liniștea și frumusețea naturii.

După această plimbare minunată, veți reveni la bordul navei pe Lacul Băclăneștii Mari, unde veți servi masa de prânz. În timp ce savurați preparatele delicioase, nava se va îndrepta către Lacul Nebunul, o călătorie care va dura aproximativ 2 ore.

La sosirea în apropierea Lacului Nebunul, veți acosta pentru a înnopta în acest loc pitoresc. Aici, veți putea să vă relaxați și să vă pregătiți pentru aventurile următoare în inima Deltei Dunării.

Ziua 6

   Dimineața, după ce savurați un mic dejun delicios, veți porni într-o plimbare fascinantă cu barca, care va dura aproximativ 3 ore. Aventura voastră va explora împrejurimile misterioase ale Lacului Nebunul, precum și ale Lacurilor Alb, Meșterul și Tătarul. Plimbarea se va încheia pe Canalul 36, unde nava vă va aștepta pentru a vă continua călătoria spre Tulcea.

Lacul Nebunul este o zonă protejată, administrată de Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării (A.R.B.D.D.). Această zonă lacustră, de întindere redusă și adâncime mică, este caracteristică deltei fluviale și găzduiește biocenoze specifice, adaptate la variațiile mari ale nivelului apei. În lunile de vară, datorită izolării sale, lacul oferă condiții excelente de cuibărit pentru diverse specii de păsări și asigură un mediu optim pentru reproducerea și creșterea peștilor specifici acestui tip de lac.

Odată ajunși în portul Tulcea, vacanța voastră în Delta Dunării se va încheia, lăsându-vă cu amintiri de neuitat și experiențe unice trăite în inima naturii.

Vă reamintim că traseul prezentat este orientativ și poate fi modificat în funcție de preferințele și cererile dumneavoastră. De asemenea, pentru cei pasionați de pescuit, putem organiza partide de pescuit care să completeze experiența voastră în această zonă spectaculoasă.

Tarifele Sejururilor noastre

Tarifele sejurului sunt concepute pentru a oferi o experiență valoroasă și accesibilă, asigurând în același timp acoperirea tuturor costurilor. Ele sunt calculate pe persoană, pentru întregul sejur,  iar acestea nu includ TVA-ul de 5%.  De asemenea, vă oferim flexibilitatea de a plăti pentru serviciile turistice prin intermediul tichetelor de vacanță, precum Edenred, Cheque Vacances sau Sodexo.

Nr. Pers.
2 nopti
3 nopti
4 nopti
5 nopti
6 nopti
7 nopti
18
1200 lei

1550 lei

2050 lei

2580 lei

3100 lei

16

1350 lei

1750 lei

2350 lei

2900 lei

3400 lei
14

1550 lei

2000 lei

2650 lei

3300 lei

3900 lei
12

1800 lei

2350 lei
3100 lei
3850 lei

4500 lei

Nr. Pers.

2 nopti

3 nopti

4 nopti

5 nopti

6 nopti

7 nopti

18

1200 lei

1550 lei

2050 lei

2580 lei

3100 lei

3100 lei

16

1350 lei

1750 lei

2350 lei

2900 lei

3400 lei

3400 lei

14

1550 lei

2000 lei

2650 lei

3300 lei

3900 lei

3900 lei

12

1800 lei

2350 lei

3100 lei

3850 lei

4500 lei

4500 lei

Numar
Nopti

2

3

4

5

6

7

18
pers.

1250 lei

1350 lei

2050 lei

2580 lei

3100 lei

3100 lei

16
pers.

1350 lei

1750 lei

2350 lei

2900 lei

3400 lei

3400 lei

14
pers.

1550 lei

2000 lei

2650 lei

3300 lei

3900 lei

4500 lei

12
pers.

1800 lei

2350 lei

3100 lei

3850 lei

4500 lei

4500

Servicii Incluse & Servicii Contra Cost

Mentiuni

Acest traseu este conceput pentru a fi accesibil atât grupurilor mari, cât și turiștilor individuali, cu condiția formării unui grup de 18 persoane pentru a garanta plecarea. Dacă un singur grup dorește să se înscrie pentru acest traseu, va trebui să suporte costul echivalent cu cel pentru numărul minim de participanți.
Grupurile au libertatea de a-și stabili propriile date de plecare și sosire, iar programul poate fi personalizat în funcție de nevoile specifice ale fiecărui grup.
Prețurile sunt afișate pe persoană, pentru întreaga durată a sejurului, în lei și nu includ TVA-ul. De asemenea, puteți opta să plătiți pentru serviciile turistice cu tichete de vacanță, precum Edenred, Cheque Vacances sau Sodexo.

 

Harta traseului